Tuesday, April 17, 2007

uyku[suz] seminer Levent Çalıkoğlu, 24 nisan 18:30

Levent Çalıkoğlu,
SINIR DENEYIMLERI: BIR SERGI INŞA ETMEK
24 nisan 18:30, Taskisla Doktora Odasi

'ISTANBUL Modern, Kalıcı koleksiyon katında duzenlenen sergiler tarih, bellek, modernlik eksenınde nereye oturuyor? Bir muze sergisi insa ederken kuratorun rolu nerede baslar nerede biter? Muzeler verili tarihi dogrular mı yoksa alternatif yeni tarihler mi onerir?'

Levent Çalıkoğlu Sanat eleştirmeni, küratör. 1971'de İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi D.T.C.F . Sanat Tarihi Bölümü'nden mezun oldu. "Ölüm=Ölüm", "Tehlikeli Şeyler", "Deseni ve Kendisi", "Sıkıntı ve Gökkuşağı", "Çıplak", "Hırsız Kent", "Sınır Deneyimleri", "Melek Yüzlü Yabancı" sergilerinin küratörlüğünü yaptı. "Apokalypsis", "Dört Duvar Atölye"(Mehmet Ergüven), "Aykırı İşler" (Haşim Nur Gürel), "Eczacıbaşı 60 Yıl 60 Sanatçı", "Gözlem, Yorum, Çeşitlilik-İstanbul Modern", "Yeni Alımlar-İstanbul Modern", "Fikret Mualla Retrospektifi" (Haşim Nur Gürel-Ali Akay), "Hayalet Çizgi", "Doğayla Bulaşmak" (Ali Akay) sergilerinde ortak küratör olarak çalıştı. Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sanat Yönetimi Program Yürütücüsü olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

1 comment:

future audience said...

levent bey, diğer arkadaşlarıyla olmayan bir tarihi yaratıyor; türkiye ye kötü plastikten bir modern sanat elbisesi dikmeye çalışıyor. şener'in videosu, leyla'nın resmi var tamam ama ya fikret muallebi? olmaz beyler, hele o heykel sergisindeki dil bozukluğu, aman allahım!?! konuşmanın ismi keşke şöyle olsa:
"bir küratör tarihin canına nasıl okur?"